Ο Μαύρος Πρίγκηπας

Iris Murdoch
μετάφραση: Τάκης Κίρκης
14 x 21 εκ.
461 σελίδες
€ 21,20

Παράγγειλε το βιβλίο

  • Ο Μαύρος Πρίγκηπας

Ο ήρωας κι αφηγητής της ιστορίας μας, ο Μπράντλι Πίαρσον, θα προσπαθήσει να ξεφύγει από τον ιστό της αράχνης που πισεύει πως πλέκουν γύρω του φίλοι και συγγενείς. Μέσα από μια πλοκή με σατανικές ίντριγκες, ο αγώνας για την απελευθέρωση και ολοκλήρωσή του οδηγεί στην πιο βίαιη κλιμάκωση – πρόκειται για ένα συναρπαστικό θρίλερ…

Η Iris Murdoch γεννήθηκε στο Δουβλίνο το 1919, μεγάλωσε στο Λονδίνο και σπούδασε κλασική φιλολογία στην Οξφόρδη και αργότερα στο Κέιμπριτζ. Από το 1948 υπήρξε εταίρος του St. Annes College της Οξφόρδης, όπου δίδαξε φιλοσοφία επί σειρά ετών. Έζησε στην Οξφόρδη με τον σύζυγό της, John Bayley, καθηγητή και κριτικό λογοτεχνίας, τον οποίο παντρεύτηκε το 1956.

Ξεκίνησε τη συγγραφική της πορεία το 1954 με το βιβλίο Μέσα Στο Δίχτυ, το οποίο και ακολούθησαν 26 ακόμη μυθιστορήματα. Στο θέατρο έχουν παιχτεί το Ένα Κομμένο Κεφάλι και Ο Μαύρος Πρίγκηπας σε διασκευή της ιδίας. Έχει γράψει το λιμπρέτο για την όπερα του William Mathias, The Servants, και έχει δημοσιεύσει την ποιητική συλλογή A Year of Birds, που μελοποιήθηκε από τον Malcolm Williamson.

Η Iris Murdoch ήταν ένας άνθρωπος σπάνιας καλλιέργειας και παιδείας και αποτελεί τη μεγαλύτερη ίσως συγγραφέα της μεταπολεμικής αγγλικής λογοτεχνίας. Το αστραφτερό αυτό μυαλό, από τα πιο εύστροφα και διεισδυτικά του αιώνα μας, έσβησε στις 8 Φεβρουαρίου του 1999.

Διακρίσεις:
• Βραβείο Golden PEN για τη συνολική προσφορά της στη λογοτεχνία (1997)
• DBE για την προσφορά της στα βρετανικά γράμματα (1987)
• Βραβείο Booker για το βιβλίο Θάλασσα, Θάλασσα (1978)
• CBE για την προσφορά της στα βρετανικά γράμματα (1976)
• Βραβείο Whitbread για το βιβλίο The Sacred and Profane Love Machine (1974)
• Βραβείο James Tait Black Memorial για το βιβλίο Ο Μαύρος Πρίγκηπας (1973)

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πράσινος Ιππότης
Ο Πράσινος Ιππότης
Iris Murdoch
€ 23,38
Ερρίκος και Κάτωνας
Ερρίκος και Κάτωνας
Iris Murdoch
€ 23,38
Ο Λεξιλάγνος
Ο Λεξιλάγνος
Iris Murdoch
€ 23,38