Οι Γνωστικοί

Jacques Lacarrière
101 σελίδες
17 x 24 εκ.
960-264-213-0
€ 19,00

Παράγγειλε το βιβλίο

  • Οι Γνωστικοί

Οι Γνωστικοί για μένα δεν υπήρξαν ποτέ αυτό που ονομάζουμε «αιρετικοί», παρ’ όλο που η τύφλωση των συγχρόνων τους και η έλλειψη κατανόησης τους ανάγκασαν να συστήσουν αιρέσεις.

Η «γνώση» από ένα φιλοσοφικό πρίσμα. Μια γνωριμία με τις γνωστικές αιρέσεις της Αιγύπτου που ήκμασαν παράλληλα με τον Χριστιανισμό.

Ο Jacques Lacarrière γεννήθηκε το 1925 στη Λιμόζ στη Γαλλία. Έκανε τις πρώτες σπουδές του στην Ορλεάνη, όπου περνούσε τις ελεύθερες ώρες του σε ένα αεροδρόμιο, και έτσι ξεκίνησε το πάθος του για την πτήση και τον Ίκαρο. Στη συνέχεια, μετά από κλασικές σπουδές στη Σορβόνη και στη σχολή Ανατολικών Σπουδών, έφυγε για την Ελλάδα και την Εγγύς Ανατολή, όπου έμεινε έως το 1970. Όταν επέστρεψε στη Γαλλία, έγραψε τα κυριότερα έργα του για τη φύση, την Ελλάδα, τον ανατολικό πνευματισμό και την ιστορία των θρησκειών.

Υπήρξε λάτρης της αρχαίας Ελλάδας και της ελληνικής μυθολογίας, και κατάφερε να αναδείξει στο εξωτερικό το σύγχρονο πρόσωπο της Ελλάδας και να το συνδέσει με την ιστορία της. Στα έργα που έγραψε για την Ελλάδα εισχωρεί βαθιά στην ελληνική πραγματικότητα της εποχής, με μια ολιστική προσέγγιση σε ιστορικό, θρησκευτικό και πολιτισμικό επίπεδο.

Διακρίσεις:
Μεγάλο Βραβείο της γαλλικής Ακαδημίας για το σύνολο της δουλειάς του

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ένθεοι
Οι Ένθεοι
Jacques Lacarrière
€ 21,00

Στα Άδυτα των Μύθων
Στα Άδυτα των Μύθων
Jacques Lacarrière
€ 26,29