Οι Ένθεοι

Jacques Lacarrière
185 σελίδες
17 x 24 εκ.
960-264-028-6
€ 21,00

Παράγγειλε το βιβλίο

  • Οι Ένθεοι

Για τους Χριστιανούς ερημίτες της Αιγύπτου που οι τροχιές τους κινούνται παράλληλα με των «γνωστικών». Οι ‘Ενθεοι είναι το ημερολόγιο μιας καθαρά προσωπικής συνάντησης, με μια εποχή, και με ανθρώπους που ακόμα δεν ξέρω άν υπήρξαν τρελλοί ή άγιοι. Το βιβλίο αυτό, λέει ο Lacarrière, το βλέπω σαν ένα δοκίμιο για να ρωτήσω, να διαισθανθώ, να χαράξω τα όρια του ανθρώπου.

Ο Jacques Lacarrière γεννήθηκε το 1925 στη Λιμόζ στη Γαλλία. Έκανε τις πρώτες σπουδές του στην Ορλεάνη, όπου περνούσε τις ελεύθερες ώρες του σε ένα αεροδρόμιο, και έτσι ξεκίνησε το πάθος του για την πτήση και τον Ίκαρο. Στη συνέχεια, μετά από κλασικές σπουδές στη Σορβόνη και στη σχολή Ανατολικών Σπουδών, έφυγε για την Ελλάδα και την Εγγύς Ανατολή, όπου έμεινε έως το 1970. Όταν επέστρεψε στη Γαλλία, έγραψε τα κυριότερα έργα του για τη φύση, την Ελλάδα, τον ανατολικό πνευματισμό και την ιστορία των θρησκειών.

Υπήρξε λάτρης της αρχαίας Ελλάδας και της ελληνικής μυθολογίας, και κατάφερε να αναδείξει στο εξωτερικό το σύγχρονο πρόσωπο της Ελλάδας και να το συνδέσει με την ιστορία της. Στα έργα που έγραψε για την Ελλάδα εισχωρεί βαθιά στην ελληνική πραγματικότητα της εποχής, με μια ολιστική προσέγγιση σε ιστορικό, θρησκευτικό και πολιτισμικό επίπεδο.

Διακρίσεις:
Μεγάλο Βραβείο της γαλλικής Ακαδημίας για το σύνολο της δουλειάς του

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Γνωστικοί
Οι Γνωστικοί
Jacques Lacarrière
€ 19,00

Στα Άδυτα των Μύθων
Στα Άδυτα των Μύθων
Jacques Lacarrière
€ 26,29