Πρακτική Μελισσοκομία Βήμα-Βήμα

Gilles Fert
224 σελίδες
17 x 24 εκ.
978-960-8273-65-8
€ 24,00

Παράγγειλε το βιβλίο

  • Πρακτική Μελισσοκομία Βήμα-Βήμα
  • Το άναμμα του καπνιστηρίου
  • Η μεταφορά μιας αποικίας
  • Η συγκομιδή της γύρης
  • Η συγκομιδή της γύρης
  • Η τοποθέτηση ενός μελισσοθάλαμου

Ο τομέας της μελισσοκομίας έχει γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, τόσο σε επαγγελματικό όσο και ερασιτεχνικό επίπεδο. Μέσα από 65 κεφάλαια, με βήμα προς βήμα περιγραφές και περισσότερες από 300 φωτογραφίες, ο συγγραφέας πραγματεύεται ένα πλήθος θεμάτων, όπως:

επιλογή των πρώτων μελισσών
αναζήτηση μιας βασίλισσας
άνοιγμα της κυψέλης
συγκομιδή του μελιού
περιορισμός του σχηματισμού αφεσμού
μετακίνηση των κυψελών

Το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν πολύτιμο οδηγό μέσω του οποίου θα λάβετε όλες τις απαραίτητες γνώσεις και θα μάθετε εύκολα τους σωστούς χειρισμούς για τη δημιουργία ενός μελισσιού, αλλά και την άσκηση της μελισσοκομίας με ασφάλεια. 

Ο Gilles Fert είναι μελισσοκόμος με εμπειρία 30 ετών στην εκτροφή και επιλογή βασιλισσών στα Ατλαντικά Πυρηναία. Ασφαλίζει επίσης μελισσοκομικές μονάδες στη Γαλλία και στο εξωτερικό, και έχει ασχοληθεί με αρκετά έργα εκτροφείων και εκτροφές βασιλισσών σε όλες τις ηπείρους.

Ο Jean-Marie Pelt ήταν βιολόγος, βοτανολόγος και Αναπληρωτής Καθηγητής και Επίτιμος Καθηγητής του πανεπιστημίου στη βιολογία των φυτών και τη φαρμακογνωσία. Ίδρυσε το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Οικολογίας, του οποίου διετέλεσε και πρόεδρος. 

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ