Ημερολόγιο Καλλιέργειας Λαχανικών και Φρούτων

Jonathan Edwards, Peter McHoy
146 σελίδες
17 x 24 εκ.
978-960-8273-37-5
€ 19,09

Παράγγειλε το βιβλίο

  • Ημερολόγιο Καλλιέργειας Λαχανικών και Φρούτων

Ένας πλήρης, πρακτικός οδηγός που θα εμπνεύσει τόσο τους αρχάριους όσο και τους έμπειρους κηπουρούς να δημιουργήσουν και να απoλαύσουν ένα υπέροχο παρτέρι λαχανικών και φρούτων. Με σαφείς διευκρινήσεις των εργασιών, βήμα προς βήμα, οι συγγραφείς παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές γύρω από ένα πλήθος θεμάτων, όπως:

προετοιμασία του παρτεριού
καλλιέργεια από σπόρους
φύτευση της πατάτας
διατήρηση της χαμηλής θερμοκρασίας του θερμοκηπίου
τεχνικές πολλπλασιασμού
ωρίμανση
η συγκομιδή των κρεμμυδιών

Περιλαμβάνει επίσης έναν κατάλογο που συγκεντρώνει περιλητικά όλες τις εργασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν κατά τη διάρκεια του έτους, ώστε ο κηπουρός να μπορεί να αξιοποιήσει τον χρόνο του κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εξασφαλίζοντας παράλληλα άριστα αποτελέσματα. Με περισσότερες από 80 εργασίες, ιδέες και τεχνικές, και 300 έγχρωμες φωτογραφίες, το βιβλίο αυτό είναι ένα εξαιρετικό, πρακτικό ημερολόγιο κηπουρικής, προσφέροντας ανεκτίμητη γνώση ακριβώς τη στιγμή που τη χρειάζεστε.​​​​​​​​​​​​

Ο Jonathan Edwards είναι έμπειρος κηπουρός, συγγραφέας και εκδότης. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως δημοσιογράφος, εργαζόμενος για την εφημερίδα Amateur Gardening, προτού πάρει τη θέση του αναπληρωτή διευθυντή στην Gardening Which?. Πλέον ασχολείται αποκλειστικά με τα βιβλία κηπουρικής. Επιθυμία του είναι να κάνει την κηπουρική προσβάσιμη σε όλους.

Ο Peter McHoy, διάσημος συγγραφέας και δημοσιογράφος, έχει γράψει περισσότερα από 25 βιβλία σχετικά με την κηπουρική και τα φυτά εσωτερικού χώρου. Πρωτοξεκίνησε ως αναλυτής σπόρων, αλλά γρήγορα ασχολήθηκε με τον περιοδικό τύπο, όπου μπορούσε να μοιραστεί με άλλους τον ενθουσιασμό του για τα φυτά και τους κήπους. Συνταξιούχος πια, γράφει ακόμα άρθρα για αρκετά περιοδικά, και διευθύνει μια κηπουρική φωτογραφική βιβλιοθήκη.

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ