Επαγγελματικό Κλάδεμα Οπωροφόρων Δένδρων

Συλλογικό Έργο
192 σελίδες
17 x 24 εκ.
978-960-8273-63-4
€ 21,79

Παράγγειλε το βιβλίο

  • Επαγγελματικό Κλάδεμα Οπωροφόρων Δένδρων

Ένας πολύτιμος οδηγός, τόσο για επαγγελματίες όσο και για ερασιτέχνες κηπουρούς, για το σωστό κλάδεμα είτε πρόκειται για μηλοειδή, πυρηνόκαρπα ή σαρκώδεις καρπούς, είτε για δένδρα με ατρακτοειδή κόμη, βραχύκορμα ή μεσόκορμα, ανεξάρτητα ή με υποστύλωση.

Με περισσότερες από 445 έγχρωμες φυσικές φωτογραφίες δένδρων και σε διάφορες φάσεις ανάπτυξης παρουσιάζεται παραστατικά πώς το σωστό κλάδεμα οπωροφόρων δένδρων και θάμνων οδηγεί σε εξισορροπημένες σοδειές με καλή ποιότητα καρπών. Με λεπτομερείς φωτογραφίες παρουσιάζονται επίσης οι μέθοδοι πολλαπλασιασμού και εμβολιασμού.

O Andreas Spornberger μεγάλωσε εν μέσω οπωροκαλλιεργειών και αμπελουργικών επιχειρήσεων στο Bozen του νότιου Τιρόλου. Το 1986 μετακόμισε στη Βιέννη για να σπουδάσει Γεωπονία. Μετά το πέρας των σπουδών του εργάστηκε ως βοηθός στο Πανεπιστήμιο Διαχείρισης Φυσικών Πόρων, ενώ από το 2006 είναι επίκουρος καθηγητής. Διδάσκει και ερευνά στο αντικείμενο της βιολογικής οπωροκαλλιέργειας. 

Στη διάρκεια ακόμα των σπουδών του διηύθυνε τον πρώτο του κύκλο μαθημάτων πάνω στο κλάδεμα οπωροφόρων δένδρων. Επί δεκαπέντε και πλέον χρόνια φροντίζει με την εξαιρετικά λειτουργική ομάδα του –στην οποία ανήκουν και συν-συγγραφείς αυτού του βιβλίου– τη διοργάνωση της διδασκαλίας πάνω στο «Πολλαπλασιασμός και Κλάδεμα Οπωροφόρων Δένδρων» στο Πανεπιστήμιο Διαχείρισης Φυσικών Πόρων.

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ