Thomas Pynchon
1002 σελίδες
14 x 21 εκ.
960-264-146-0
€ 31,60
Παράγγειλε το βιβλίο
Ήταν κάτι που το λέγαν V-2,
Που δεν ήθελε πολυβολείο –
Πάταγες το κουμπί,
Κι όλα σαν αστραπή
Φρίκη, τρόμος, συντρίμμια και κρύο.
Υ…πάρ…χουν…
Ναζήδες στα πατώματα,
Φασίστες μες στους τοίχους,
Γιαπωνέζοι στραβοδόντηδες
Που βγάζουν άγριους ήχους…
Όταν τελειώσει ο πόλεμος,
Θα πούμε τρία ζήτω,
Καινούρια όπλα φτιάξαμε,
Και πάμε για τον Τρίτο…
Είναι το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και οι πύραυλοι V-2 που πέφτουν στο Λονδίνο σπάζοντας το φράγμα του ήχου, δίνουν στον Τόμας Πύνσον την αφορμή για να παρασύρει τον αναγνώστη σε ένα επικίνδυνα συναρπαστικό ταξίδι: οι συνωμοσίες της εξουσίας, οι διαπλοκές των συμφερόντων, η πληθώρα μεταφυσικών συμβολισμών και η παράνοια που κυριεύει τους «απλούς» ανθρώπους -τον ίδιο τον αναγνώστη- οδηγώντας τους σε δαιδαλώδη μονοπάτια γεμάτα σκοτεινές παγίδες, συνθέτουν ένα μυθιστόρημα που αγγίζει όλες τις πλευρές της ανθρώπινης εμπειρίας και που έχει δίκαια χαρακτηριστεί «το σημαντικότερο λογοτεχνικό κείμενο μετά τον Οδυσσέα του Τζόις».
Ο Thomas Pynchon γεννήθηκε το 1937 στο Λόνγκ Άιλαντ, πήγε στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ, όπου είχε καθηγητή τον Ναμπόκοφ, υπηρέτησε στο Ναυτικό, και σήμερα ζει (μάλλον) στη νότια Καλιφόρνια. Αυτά είναι τα μόνα που γνωρίζουμε για έναν συγγραφέα-μύθο, ο οποίος δεν δίνει συνεντεύξεις και δεν παρουσιάζεται επίσημα πουθενά – μάλιστα, δεν έχει δημοσιοποιηθεί ούτε μία φωτογραφία του. Κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα το 1963, με τίτλο V.
Ακολούθησαν το The Crying of Lot 49 (1966), το Gravity’s Rainbow (1973), μια συλλογή παλαιότερων διηγημάτων με τον γενικό τίτλο Slow Learner (1984) και το Vineland (1990) – το οποίο κυκλοφόρησε επίσης από τις εκδόσεις Χατζηνικολή. Το 1997, κυκλοφόρησε το Mason & Dixon. Από τότε λέγεται πως γράφει στίχους για κάποιο ροκ συγκρότημα.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ