Οι Φουρναραίοι (τόμος 1)

Bernard Lentéric
σελίδες
14 x 21 εκ.
978-960-264-090-6
€ 16,92

Παράγγειλε το βιβλίο

  • Οι Φουρναραίοι (1ος τόμος)

Στο Περπεζάκ της Κορέζ οι άνθρωποι ζούνε μέσα στην ξενοιασιά. Η χαρά της ζωής κοντοστάθηκε κάποτε περαστική από ‘κει, της άρεσε, και δεν το ξανακούνησε πια.

Ανάμεσα στην εκκλησία και την πλατεία του χωριού ζει και μεγαλουργεί ο Ζερόμ Κορμπιέρ. Με αλεύρι, προζύμι, αλάτι, νερό και μια αλχημεία που μόνο αυτός ξέρει, ζυμώνει, πλάθει και ψήνει το καλύτερο ψωμί της περιοχής. Τον είχε περιμαζέψει, παιδάκι ορφανό, ο Αντελίν, εκείνος ο άλλος αξεπέραστος φούρναρης. Σιγά-σιγά του έμαθε τα μυστικά του ψωμιού, σιγά-σιγά έγινε άξιος κρίκος της αλυσίδας που πάει τόσο μακριά πίσω στην ιστορία του ανθρώπου, που έχει χαθεί η αρχή της.

Όλα είναι ευλογημένα, όλα είναι ειδυλλιακά γύρω από τον Ζερόμ Κορμπιέρ. Τα σανά που μοσχοβολούν, οι γυναίκες στο πλυσταριό, οι πέστροφες που πιάνει στο ποτάμι, τα μυστικά του φουρνάρικου. Και η Ζαν, η γυναίκα του, που είναι όμορφη και γλυκιά σαν καλοκαιρινό βράδυ. Η Ζαν που περιμένει το πρώτο τους παιδί, τον γιο του.

Μέσα στη σκοτεινιά, όμως, αθέατα συσσωρεύονται τα δεινά. Απειλητικά μαζεύονται τα σύννεφα πάνω από τη μοίρα του Ζερόμ Κορμπιέρ από το Περπεζάκ. Θα τα καταφέρει ν’ αποτινάξει τη γρουσουζιά, να σώσει την ευτυχία του και την τέχνη του από τις καταιγίδες που προμηνύονται;

Ο Bernard Lentéric γεννήθηκε στο Παρίσι το 1944. Ασχολήθηκε με ποικίλα επαγγέλματα πριν στραφεί στη λογοτεχνία, μεταξύ των οποίων εκείνο του παραγωγού ταινιών. Η ταινία του, Ο τελευταίος ρομαντικός εραστής, εν έτει 1978, σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Έγραψε πολλά βιβλία, τα οποία έγιναν best-sellers στη Γαλλία και μεταφράστηκαν σε διάφορες γλώσσες.

Λοιπά έργα του συγγραφέα περιλαμβάνουν:
Τα Παιδιά της Θεσσαλονίκης
• Άρτεμις
Το Μυστικό μιας Γυναίκας
Οι Φουρναραίοι: η κληρονομιά (τόμος 2)
Ο Άγγελος Γαβριήλ
Ρέντα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Φουρναραίοι (2ος τόμος)
Οι Φουρναραίοι (τόμος 2)
Bernard Lentéric
€ 16,92