Λαβωμένο Χάρισμα

Νίκος Μαρκέας
240 σελίδες
17 x 24 εκ.
978-960-8273-90-0
€ 18,00

Παράγγειλε το βιβλίο

  • Λαβωμένο Χάρισμα

Βαν Γκογκ, Βιζυηνός, Γκαίμπελς, Γουλιέλμος Β’, Κέλλερ, Κέννεντυ, Κουασιμόδος, Λίνκολν, Λωτρέκ, Μπετόβεν, Πιαφ, Πόε, Ρούντολφ, Σούμαν, Στήβενσον, Χαλεπάς, Χόκινγκ.

Χαρισματικές προσωπικότητες που διέπρεψαν στις τέχνες, την επιστήμη και στην πολιτική. Ιδιοφυΐες με μεγάλο εκτόπισμα που χάραξαν ανεξίτηλο ίχνος κατά τη διαδρομή τους. Ό,τι καθιστά αξιοπρόσεκτες τις προσωπικότητες αυτές είναι η εντύπωση ότι γενετικές παθήσεις, σωματικά ή ψυχικά νοσήματα λάβωσαν εντέλει το χάρισμα, προσδιόρισαν τη σκέψη τους, επηρέασαν την προσωπική τους πορεία.

Η επίγνωση στοιχείων του βίου μαγνητίζει την προσοχή. Και η μελέτη τού έργου, υπό το βλέμμα της επιστήμης, αποκωδικοποιεί άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα, εμπλουτίζει τις γνώσεις, διδάσκει και
παιδαγωγεί.

Ο Νίκος Μαρκέας γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο της Αθήνας. Διαθέτει πλούσιο συγγραφικό με αναρίθμητα άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, μεταφράσεις, συμμετοχή στη συγγραφή ιατρικών βιβλίων της ειδικότητάς του και έκδοση μονογραφιών και δοκιμίων.

Στον λογοτεχνικό χώρο, πρωτοεμφανίσθηκε με μια σειρά διηγημάτων που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Πανδώρα, το οποίο εξέδιδε ο Γιώργος Ρωμανός. Μετά τα εξαιρετικά μυθιστορήματα, Συγγνώμη της Σιωπής και Φόντο από Ώχρα, μας προσφέρει ένα ακόμη συναρπαστικό βιβλίο.

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Συγγνώμη της Σιωπής
Η Συγγνώμη της Σιωπής
Νίκος Μαρκέας
€ 15,85
Λαβωμένο Χάρισμα
Φόντο από Ώχρα
Νίκος Μαρκέας
€ 16,00