Φόντο από Ώχρα

Νίκος Μαρκέας
360 σελίδες
14 x 21 εκ.
978-960-8273-64-1
€ 16,00

Παράγγειλε το βιβλίο

  • Φόντο σπό Ώχρα

Βλέπω με τη φαντασία μου έναν κόσμο φτιαγμένο σε φόντο από ώχρα, με τύπους ασπρόμαυρους που αλλάζουν προσωπείο όταν οι συγκυρίες το επιβάλλουν, με άσπρα και μαύρα κίνητρα να οδηγούν τις πράξεις τους, με άσπρους αγγέλους και μαύρους καλικαντζάρους να κυβερνούν την καρδιά τους.

Δεν βλέπω άλλα χρώματα. Μ’ αρέσει όμως να παίζω μ’ αυτά στην παλέτα μου όταν ζωγραφίζω τη θάλασσα και τον ουρανό ολόγυρά της.

Πώς η αδιαλλαξία ενός θαλασσοδαρμένου ναυτικού καταφέρνει να οδηγήσει τους γιους του σε διαφορετικές προσωπικές επιλογές και αποκλίνουσες αντιλήψεις για τη ζωή. Πώς οι εμμονές ενός ισχυρού χαρακτήρα προκαλούν τελικά την αυτοκαταστροφή του. Ένα συναρπαστικό πανόραμα σαράντα χρόνων ξετυλίγεται αυτούσιο, φέρνοντας αναπόφευκτα τους πρωταγωνιστές αντιμέτωπους, σ’ ένα ανελέητο κρεσέντο αλληλεπιδράσεων.

Ο Νίκος Μαρκέας γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο της Αθήνας. Διαθέτει πλούσιο συγγραφικό με αναρίθμητα άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, μεταφράσεις, συμμετοχή στη συγγραφή ιατρικών βιβλίων της ειδικότητάς του και έκδοση μονογραφιών και δοκιμίων.

Στον λογοτεχνικό χώρο, πρωτοεμφανίσθηκε με μια σειρά διηγημάτων που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Πανδώρα, το οποίο εξέδιδε ο Γιώργος Ρωμανός. Μετά την εξαιρετική μυθιστορηματική του πρεμιέρα με τη Συγγνώμη της Σιωπής, επιστρέφει με ένα ακόμη συναρπαστικό βιβλίο.

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Συγγνώμη της Σιωπής
Η Συγγνώμη της Σιωπής
Νίκος Μαρκέας
€ 15,85