Τα Εβδομήντα Θαύματα της Κίνας

Συλλογικό έργο
υπό Jonathan Fenby
304 σελίδες
20 x 26 εκ.
978-960-8273-50-4
€ 67,83

Παράγγειλε το βιβλίο

  • Τα Εβδομήντα Θαύματα της Κίνας

Οι ρίζες και ο αληθινός χαρακτήρας της Κίνας, αρχαίας και σύγχρονης, αποκαλύπτεται σε μια πολυτελή έκδοση, γραμμένη από μια ταλαντούχα ομάδα 32 διακρεκριμένων ειδικών από την Ασία και τη Δύση.

Από τα φυσικά θαύματα των βουνών και των ποταμών, την Οδό του Μεταξιού, το Μεγάλο Τείχος και καλλιτεχνικά επιτεύγματα και καινοτόμες επινοήσεις όπως η καλλιγραφία, το μετάξι, το χαρτί και η τυπογραφία, έως τις ένδοξες αυτοκρατορικές πόλεις του παρελθόντος με τα επιβλητικά ανάκτορα, γλυπτά και μοναστήρια αλλά και τις εντυπωσιακές, ταχύτατα αναπτυσσόμενες, μεγαλουπόλεις του σήμερα. Το φαγητό της Κίνας εξυμνείται επίσης σε όλη την ποικιλία του, όπως και η κληρονομιά του αυτοκρατορικού συστήματος που κυβέρνησε το Μέσο Βασίλειο για περισσότερα από 2.000 χρόνια.

Με 370 εκπληκτικές φωτογραφίες, από τις οποίες οι 313 έγχρωμες, σχεδιαγράμματα και χάρτες, το 8ο βιβλίο της εξαιρετικής Σειράς των 70 παρέχει μια χωρίς ταίρι παρουσίαση ενός εκ των σπουδαιότερων πολιτισμών στην ανθρώπινη ιστορία.

Ο Jonathan Fenby είναι διακεκριμένος συγγραφέας και ομιλητής για την Κίνα, ιστορική και σύγχρονη. Εξέδιδε την εφημερίδα South China Morning Post για πέντε χρόνια. Έχει γράψει μια βιογραφία του Τσιανγκ Κάι Σεκ, μια ιστορία της Κίνας από το 1850 μέχρι το 1949 και μια διήγηση για το Χονγκ Κονγκ μετά την επιστροφή του στην Κίνα το 1997, καθώς και πολλά άρθρα στον τύπο για την Κίνα. Κάνει επίσης εκπομπές στη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Άπω Ανατολή.

Λοιποί συνεργάτες: Joseph A. Adler, Robert Ash, Nicholas Bunnin, Philip Denwood, Michael Dillon, Fuchsia Dunlop. Richard Louis Edmonds, Mareile Flitsch, Nicholas Grindley, Alison Hardie. Erling Hoh, Ronald G. Knapp, Qu Lei Lei, Vivienne Lo, Victor H. Mair, Shane McCausland, Carol Michaelson, Iain Orr, Ann Paludan, Stacey Pierson, Rosemary Scott, Michael Sheringham, Nathan Sivin, Nancy Steinhardt, Nancy Norton Tomasko, Mathieu Torck, Shelagh Vainker, Frances Wood, Robin D. S. Yates, Ni Yibin και Zhang Yinglan

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ