Λεξικό των Θρησκειών

Mircea Eliade, Ioan Petru Couliano
336 σελίδες
17 x 24 εκ.
978-960-264-041-8
€ 29,00

Παράγγειλε το βιβλίο

  • Λεξικό των Θρησκειών

Όταν τελείωνε την μνημειώδη του Histoire des croyances et des idées religieuses, ο Mircea Eliade θέλησε να συγκεντρώσει σε έναν μοναδικό τόμο το αποτέλεσμα μιας ζωής αφιερωμένης στη συγκριτική ιστορία των θρησκειών. Καθώς δεν μπορούσε να φέρει μόνος του εις πέρας αυτό το έργο, ζήτησε από τον Ioan Couliano, Καθηγητή της Ιστορίας των Θρησκειών στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, να επιμεληθεί αυτή την τεράστια σύνθεση.

Το Λεξικό των Θρησκειών δεν προτείνει μόνο σημαντικά άρθρα αφιερωμένα στις διάφορες θρησκείες του κόσμου, αλλά και ολόκληρη σειρά απο παρατηρήσεις για ιδρυτές θρησκειών, προφήτες, ιερά βιβλία και διάφορα πνευματικά ρεύματα που σφράγισαν τη θρησκευτική ιστορία της ανθρωπότητας. Ένα βιβλίο αναφοράς.

Ο Mircea Eliade έζησε στις Ινδίες μεταξύ 1928 και 1932. Έχει γράψει πολλά δοκίμια θρησκειολογίας, μεταξύ των οποίων τα Γιόγκα και Σαμανισμός που κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Χατζηνικολή. Δίδαξε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου από το 1933 έως το 1940. Το 1945 γίνεται καθηγητής στη Σχολή Ανωτάτων Σπουδών στο Παρίσι και αρχίζει να γράφει απευθείας στα γαλλικά.

Διδάσκει στη Σορβόννη, σε διάφορα άλλα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και από το 1957 κατέχει την έδρα της Ιστορίας των Θρησκειών στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Ο πολυγραφότατος Mircea Eliade θεωρείται ύπατος θρησκειολόγος του 20ου αιώνα, και έχει επίσης επηρεάσει τη σύγχρονη λογοτεχνία της Ρουμανίας. Πέθανε το 1986.

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ