Η Πραγματικότητα του Είναι

Jeanne de Salzmann
312 σελίδες
17 x 24 εκ.
978-960-8273-69-6
€ 20,00

Παράγγειλε το βιβλίο

  • Η Πραγματικότητα του Είναι

Το βιβλίο είναι βασισμένο στις σημειώσεις που κράτησε η Jeanne de Salzmann, η πιο κοντινή μαθήτρια του G. I. Gurdjieff, προσφέρει μια νέα εσωτερική ματιά στην πνευματική διδασκαλία του — έναν δρόμο γνώσης ή «κατανόησης του Είναι» που έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα.

Είναι ένας πλήρης και μοναδικός οδηγός στις ιδέες του μεγάλου φιλοσόφου καθώς και στις μεθόδους του για να υπάρξει η δυνατότητα να απελευθερωθεί κανείς από το στάδιο του «κοιμάμαι όρθιος», μία κατάσταση ,’εσα στην οποία ο συνηθισμένος άνθρωπος ζει την καθημερινότητά του.

Η Jeanne de Salzmann γεννήθηκε το 1889 στη Ρενς της Γαλλίας και μεγάλωσε στη Γενεύη. Παντρεύτηκε το 1911 τον Alexandre de Salzmann, πολύ γνωστό Ρώσο ζωγράφο, και εγκαταστάθηκαν στην Τιφλίδα. Γνώρισε τον G. I. Gurdjieff το 1919, ακολούθησε την εργασία του και έμεινε κοντά του έως τον θάνατό του στο Παρίσι τριάντα χρόνια αργότερα.
Πριν πεθάνει, ο Gurdjieff ζήτησε από τη Madame de Salzmann να ζήσει και να «υπερβεί τα 100» έτσι ώστε να εδραιώσει τη διδασκαλία του.

Της άφησε όλα τα δικαιώματα σχετικά με τα γραπτά του και τις ασκήσεις χορού που αποκαλούνται «Κινήσεις». Η Madame de Salzmann οργάνωσε την έκδοση των βιβλίων του και διατήρησε τις Κινήσεις, ενώ δημιούργησε Ιδρύματα Gurdjieff για την πρακτική της διδασκαλίας στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Καράκας της Βενεζουέλας.

Απεβίωσε σε ηλικία 101 ετών στο Παρίσι, το 1990.

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ