Η Καλλιέργεια των Ακρόδρυων

Jennifer Wilkinson
256 σελίδες
17 x 24 εκ.
978-960-8273-56-6
€ 22,79

Παράγγειλε το βιβλίο

  • Η Καλλιέργεια των Ακρόδρυων

Ένα ολοκληρωμένο εγχειρίδιο για την καλλιέργεια όλων των κύριων ειδών ακρόδρυων: αμυγδαλιά, καρυδιά, καστανιά, φιστικιά, φουντουκιά, ανακάρδια (κάσιους), μακαντάμια και πεκάν. Περιέχει λεπτομερές υλικό και οδηγίες, από τις εδαφοκλιματικές συνθήκες, την επιλογή της τοποθεσίας και την προετοιμασία του εδάφους, έως την άρδευση, το φύτεμα, τον πολλαπλασιασμό των δένδρων και τους επιβλαβείς οργανισμούς. Πραγματεύεται επίσης τις μεθόδους επεξεργασίας, συσκευασίας και χονδρικής και λιανικής διάθεσης στην αγορά ξηρών καρπών.

Το βιβλίο απευθύνεται σε καλλιεργητές και παραγωγούς ακρόδρυων δένδρων, σε αγρότες με μικρά κτήματα που θέλουν να διαφοροποιηθούν ή κηπουρούς που ενδιαφέρονται να φυτέψουν ακρόδρυα δένδρα στη αυλή τους.

Η Jennifer Wilkinson ασχολείται με την καλλιέργεια ακρόδρυων δένδρων από τη δεκαετία του 1970, όταν άρχισε να φυτεύει καρυδιές στο East Gippsland της Βικτόρια. Το ενδιαφέρον της για άλλα είδη ξηρών καρπών διευρύνθηκε, και το 1996 έγινε εκδότης του μοναδικού περιοδικού για ακρόδρυα της Αυστραλίας, του Australian Nutgrower, που εκδίδεται από το Αυστραλιανό Συμβούλιο Βιοιμηχανίας Ξηρών Καρπών. Ως εκδότης, επισκέφθεται οπωρώνες, εγκαταστάσεις επεξεργασίας και ιδρύματα έρευνας σε όλες τις πολιτείες και τη Νέα Ζηλανδία.

Συναντά επίσης τακτικά καλλιεργητές, επεξεργαστές, ιδιοκτήτες φυτωρίων και ερευνητές που εργάζονται πάνω σε προγράμματα της βιομηχανίας ξηρών καρπών.

Είναι αναγνωρισμένη αυθεντία στον χώρο και περιζήτητη από εκείνους που καλλιεργούν δένδρα ξηρών καρπών για εμπορική χρήση, αλλά και από όσους αναζητούν πληροφορίες για καλλιέργεια των δένδρων σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ