Παρουσίαση βιβλίου “Φόντο από Ώχρα”

Οι Εκδόσεις Βασδέκη και ο Νίκος Μαρκέας υποδέχθηκαν, την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, το αναγνωστικό κοινό για την επίσημη παρουσίαση του νέου συναρπαστικού μυθιστορήματος του συγγραφέα, Φόντο από Ώχρα.

Το βιβλίο, που έχει ήδη λάβει θερμής υποδοχής, παρουσίασαν ο ωτορινολαρυγγολόγος Δημήτρης Ντουνιαδάκης, ο ενδοκρινολόγος-συγγραφέας Χάρης Κανδηλώρος και η ποιήτρια Γαρυφαλλιά Ραβαζούλα, ενώ ο ηθοποιός Χριστόδουλος Στυλιανού διάβασε αποσπάσματα. Ο συντονισμός της εκδήλωσης έγινε από τον δικηγόρο και συγγραφέα Ηλία Γιαννικόπουλο, διδάκτωρα του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

Βίντεο από την ιδιαιτέρως ξεχωριστή βραδιά μπορείτε να παρακολουθήσετε στον σύνδεσμο

Βρεθήκαμε στην Παρουσίαση βιβλίου του Νίκου Μαρκέα, “Φόντο από Ώχρα” | E-Raporto

Για κάθε μελισσοκόμο

Μέσα από βήμα προς βήμα περιγραφές και πάνω από 300 έγχρωμες φωτογραφίες, ένας απαραίτητος οδηγός μέσω του οποίου θα λάβετε όλες τις απαραίτητες γνώσεις και θα μάθετε τους σωστούς χειρισμούς για τη δημιουργία ενός μελισσιού καθώς και την άσκηση της μελισσοκομίας με ασφάλεια.

Αγώνας ενάντια στην αδιαλλαξία και τις εμμονές

Μετά τη Συγγνώμη της Σιωπής, ο Νίκος Μαρκέας επιστρέφει με ένα ακόμα συναρπαστικό μυθιστόρημα – ένα πανόραµα σαράντα χρόνων ξετυλίγεται αυτούσιο, φέρνοντας αναπόφευκτα τους πρωταγωνιστές αντιµέτωπους, σ’ ένα ανελέητο κρεσέντο αλληλεπιδράσεων.

Για κάθε κηπουρό

Ένας πλήρης οδηγός για τις μεθόδους κλαδέματος, πολλαπλασιασμού και εμβολιασμού καρποφόρων δένδρων, εξ’ ολοκλήρου εικονογραφημένος με εκατοντάδες έγχρωμες φυσικές φωτογραφίες δένδρων.

Επανακυκλοφορεί το Mason & Dixon

Επανακυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Βασδέκη το μνημειώδες έργο του Thomas Pynchon, Mason & Dixon. Ένα πραγματικό έπος, ένα πνευματώδες έργο, το οποίο κατέδειξε περίτρανα την εφευρετικότητα του συγγραφέα και δικαίως συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία μυθιστορήματα του περασμένου αιώνα.

Οι Εκδόσεις Βασδέκη στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2014

Ξεκινά την Πέμπτη 8 Μαΐου η 11η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Η έκθεση, με τιμώμενη χώρα το Ισραήλ, θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO και θα ολοκληρωθεί στις 11 Μαΐου. Το πολιτισμικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα με θέμα «Η ΕΥΡΩΠΗ μέσα από τα βιβλία» με αφορμή την Ελληνική Προεδρία, ενώ θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 200 εκδηλώσεις για το βιβλιόφιλο κοινό.

Οι Εκδόσεις Βασδέκη συμμετέχουν στη φετινή έκθεση. Θα χαρούμε να σας υποδεχθούμε στο Περίπτερο 15, Θέση 10.

Αντίο Γκάμπο

Φτωχότερη η παγκόσμια λογοτεχνία μετά τον θάνατο του, βραβευμένου με το Νόμπελ Λογοτεχνίας Κολομβιανού συγγραφέα, Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Η φήμη του υπερέβη τα σύνορα της Λατινικής Αμερικής. Με το απαράμιλλο συγγραφικό του ύφος και τις βαθυστόχαστες, συγκινητικές σκέψεις του, όπως αποτυπώθηκαν μέσα από το αριστουργηματικό «Εκατό Χρόνια Μοναξιάς», αλλά και τα υπόλοιπα έργα του, άγγιξε εκατομμύρια ψυχές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Και το 2015, επιστροφή στο Olympia

Ξεκίνησε σήμερα Τρίτη 8 Απριλίου, αντί για Δευτέρα όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λονδίνου 2014. Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών, οι 25.000 επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την εκδοτική παραγωγή των συμμετεχόντων εκδοτών από 114 χώρες, να παρακολουθήσουν πλήθος σεμνιναριών και ομιλιών, καθώς και να γνωρίσουν την δυναμική αγορά του βιβλίου της Κορέας, που αποτελεί την φετινή τιμώμενη χώρα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μετά από οκτώ χρόνια παρουσίας στο Earls Court, το 2015 η έκθεση επιστρέφει στο Olympia όπου λάμβανε χώρα επί σειρά ετών.

Η φαινομενολογία στην αρχιτεκτονική

Επανακυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Βασδέκη το βιβλίο του Gaston Bachelard, Η Ποιητική του Χώρου. Εν αντιθέσει με την επικρατούσα τάση κατά τη διάρκεια του Διαφωτισμού, στο πρωτοποριακό αυτό έργο ο Bachelard βασίζει την ανάλυσή του στις βιωματικές εμπειρίες μέσα σε χώρους όπως η σοφίτα, το κελάρι κ.λπ., κάνοντας λόγο για την αρχιτεκτονική της φαντασίας.